Składniki: odtłuszczone, zmielone pestki dyni oleistej
Mielone pestki dyni cechują się wysoką zawartością białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Pestki dyni zostały poddane odtłuszczeniu, dzięki czemu preparat charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu, a pozostały tłuszcz w dużej mierze stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-6. Preparat cechuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Wartość odżywcza |
||
|
w 100 g produktu |
w 2 łyżkach (20 g) |
Wartość energetyczna |
1500 kJ/360 kcal (18% RWS*) |
300 kJ/72 kcal |
Tłuszcz |
12 g (17% RWS*) |
2,4 g (3% RWS*) |
w tym |
|
|
kwasy tłuszczowe nasycone |
1,9 g (10% RWS*) |
0,4 g (2% RWS*) |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
3,7 g |
0,7 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
5,8 g |
1,2 g |
Węglowodany |
14 g (5% RWS*) |
2,8 g (1% RWS*) |
w tym |
|
|
cukry |
3,5 g (4% RWS*) |
0,7 g (<1% RWS*) |
Błonnik |
32 g |
6,4 g |
Białko |
42 g (84% RWS*) |
8,4 g (17% RWS*) |
Sól |
0,08 g (1% RWS*) |
0,02 g (<0,5% RWS*) |
Kwasy tłuszczowe Omega-6 |
5,6 g |
1,1 g |
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Opakowanie zawiera 10 porcji preparatu w przeliczeniu na 2 łyżki (1 łyżka = 10 g).
Sposób użycia:
2 łyżki preparatu dodać do jogurtu, koktajlu mlecznego lub owocowo-warzywnego.
Mielone, odtłuszczone pestki dyni znajdują również zastosowanie jako mąka do wypieku ciast.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania
i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej do 25ºC w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Po otwarciu produkt należy spożyć w ciągu 2 miesięcy.
Masa netto: 200 g