Koszyk
MĄKA Z ORZECHÓW WŁOSKICH 200 g
Wysoka zawartość białka, Błonnika pokarmowego Bloz

Składniki: odtłuszczone, zmielone orzechy włoskie

Mielone odtłuszczone orzechy włoskie cechują się wysoką zawartością cennych dla organizmu człowieka witamin i minerałów. Dzięki zawartości żelaza, magnezu, fosforu, wapnia, selenu, manganu i cynku, oraz witamin E, B6, B12, kwasu foliowego, A, D i K produkt wpływa na poprawne funkcjonowanie organizmu.

Orzechy włoskie zostały poddane odtłuszczeniu, dzięki czemu preparat charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu, a pozostały tłuszcz w dużej mierze stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-6. Ze względu na swoją konsystencję oraz aromatyczny smak jest idealnym zamiennikiem dla zwykłej mąki.

 

Sposób użycia:

Idealnie nadaje się jako zamiennik zwykłej mąki do wypieku ciast i ciasteczek, a także do wypieku pieczywa. Mąka z orzechów włoskich może być stosowana jako dodatek do jogurtu lub musli.  

 

Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania
i prowadzenia zdrowego trybu życia.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna

2009 kJ / 482 kcal

Tłuszcz

27,9 g

    w tym

 

kwasy tłuszczowe nasycone

  2,3 g

kwasy tłuszczowe wielonienasycone

  18,8 g

            w tym

 

                 Omega-3

 3,1 g

                 Omega-6

  15,6 g

Węglowodany

  22,3 g

w tym

  

cukry

  8,6 g

Błonnik

 11,6 g

Białko

 29,8 g