Składniki: odtłuszczone, zmielone orzechy włoskie
Mielone odtłuszczone orzechy włoskie cechują się wysoką zawartością cennych dla organizmu człowieka witamin i minerałów. Dzięki zawartości żelaza, magnezu, fosforu, wapnia, selenu, manganu i cynku, oraz witamin E, B6, B12, kwasu foliowego, A, D i K produkt wpływa na poprawne funkcjonowanie organizmu.
Orzechy włoskie zostały poddane odtłuszczeniu, dzięki czemu preparat charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu, a pozostały tłuszcz w dużej mierze stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-6. Ze względu na swoją konsystencję oraz aromatyczny smak jest idealnym zamiennikiem dla zwykłej mąki.
Sposób użycia:
Idealnie nadaje się jako zamiennik zwykłej mąki do wypieku ciast i ciasteczek, a także do wypieku pieczywa. Mąka z orzechów włoskich może być stosowana jako dodatek do jogurtu lub musli.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania
i prowadzenia zdrowego trybu życia.
|
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
Wartość energetyczna |
2009 kJ / 482 kcal |
Tłuszcz |
27,9 g |
w tym |
|
kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
18,8 g |
w tym |
|
Omega-3 |
3,1 g |
Omega-6 |
15,6 g |
Węglowodany |
22,3 g |
w tym |
|
cukry |
8,6 g |
Błonnik |
11,6 g |
Białko |
29,8 g |